2021-12-15 10:37:16• hírek • közlemény

Ajándékozz egy kosárnyi helyit!

A tavaly indult kezdeményezés kedvező fogadtatásán felbuzdulva szerda reggeltől ismét felállította adomány-fogadó standjait a Szatmárnémetiben működő piacokon a Partiumi Falugazdász Hálózat.

A december 15-én indult, „Ajándékozz egy kosárnyi helyit! - Friss helyi termékeket a rászorulók asztalára” nevet viselő jótékonysági akcióba bárki becsatlakozhat, aki fontosnak érzi, hogy a nehéz helyzetű embertársain akár csak kilogrammnyi zöldség vagy gyümölcs vásárlásával, felajánlásával segítsen. A szolidaritást vállaló árusoknak, vásárlóknak csupán annyit kell tenniük, hogy a megyeszékhely piacterein – a Nagypiacon, a Kispiacon és a Szamos piacon – kihelyezett gyűjtőpontokon (az ott található ládákba) helyezzék azokat a zöldségeket, gyümölcsöket, amiket a rászorulók megsegítése érdekében nélkülözni tudnak. A gyűjtőpontokra december 15-től érkező adományokat egészen karácsonyig a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti szervezetének munkatársai szállítják el, naponta.


„A világjárvány egy sor nehézség elé állította az egész világot, de ugyanakkor fontos dologra is felhívta a figyelmünket: Felelősséggel tartozunk egymásért! Célunk, hogy a segítségnyújtás, adományozás természetes folyamattá́ váljon, hogy az emberek szívesen támogassák egymást. Különösen ebben a rendkívüli időszakban van szükség arra, hogy egymásról gondoskodjunk. Ennek megfelelően a Máltai Szeretetszolgálat, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Helyi Tanács Közterület-fenntartó Intézménye és a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület idén is közös összefogással próbál segíteni a helyi közösség rászorulóin, annak érdekében, hogy minél több hátrányos helyzetű családban lehessen egészséges étel, nemcsak az ünnepek közeledtével, hanem az év minden napján.



A piacokon az erre kijelölt helyeken lehet az adományokat elhelyezni. Úgy a vásárlókat, mint az eladókat is kérjük arra, hogy lehetőségükhöz mérten adakozzanak a frissen vásárolt/eladásra kínált helyi termékekből. Az összegyűlt adományokat a Szeretetszolgálat munkatársai gyűjtik össze naponta, így jut el majd az Ön segítsége is egyenesen a rászoruló családok asztalára. Tapasztaljuk meg együtt a segítségnyújtás örömét!” – olvasható a Partiumi Falugazdász Hálózat felhívásában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: